Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Albert Heijn in gesprek over duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

26 november 2013
Albert Heijn in gesprek over duurzame inzetbaarheid op de werkvloer

In de toekomst zal iedereen langer door moeten werken. Het is daarom nog belangrijker om dit op een goede, gezonde en gemotiveerde manier te kunnen doen. Dat is in het belang van de medewerker én de werkgever. Vaak kunnen kleine maatregelen er al voor zorgen dat het werk leuker en gezonder wordt. Verschillende bedrijven, van groot tot klein, gaan op een innovatieve manier aan de slag met duurzame inzetbaarheid. Albert Heijn geeft het startschot en gaat aan tafel met haar medewerkers om gezamenlijk te bespreken wat nog beter kan.

Aan tafel!

De pilot draait dit najaar  bij drie organisaties, supermarktketen Albert Heijn, Rouveen Kaasspecialisten, en bij zorginstelling Ipse De Bruggen. Bij Albert Heijn kwamen op 13 november 2013 zo’n 60 medewerkers, managers en OR-leden in een winkel in Rotterdam bijeen om te praten over duurzame inzetbaarheid op de werkvloer. Voor Albert Heijn is deze bijeenkomst slechts het begin: “Wij vinden het fantastisch dat iedereen zo enthousiast meedenkt. Duurzame inzetbaarheid is voor ons een belangrijk onderwerp en we zijn continu bezig om te zorgen dat onze medewerkers op een goede manier aan het werk zijn en blijven. We willen daarover zoveel mogelijk in gesprek blijven met onze medewerkers. De pilot krijgt zeker een vervolg: samen met de Ondernemingsraad gaan we komend jaar in het bedrijf het gesprek over duurzame inzetbaarheid organiseren", aldus Rutger Koning, HR manager bij Ahold. Maar ook de medewerkers zijn enthousiast. Laurens, 20 jaar oud en vakkenvuller: “Ik praat graag mee over hoe ik gezond en gemotiveerd aan de slag blijf, dat is juist voor jongeren belangrijk want ik moet nog bijna 50 jaar werken!”

Bekijk hier het videoverslag van de dag. 

Pilots

Werkgeversorganisatie AWVN heeft een methode ontwikkeld waarin managers en medewerkers met elkaar in gesprek gaan over wat nodig is om gezond en gemotiveerd aan het werk te blijven. Samen met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt de pilot bij drie bedrijven uitgerold. Na afloop van het gesprek wordt een concreet actieplan opgesteld, zodat het gesprek niet blijft bij mooie woorden, maar meteen wordt omgezet in concrete actie op de werkvloer.