Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

5 februari 2014: “Alles is gezondheid..” – Startconferentie Nationaal Programma Preventie

23 januari 2014
5 februari 2014: “Alles is gezondheid..” – Startconferentie Nationaal Programma Preventie

Op 5 februari 2014 vindt in Corpus, Oegstgeest de startconferentie ‘Alles is gezondheid…’ plaats van het Nationaal Programma Preventie.

Uitgangspunt bij het Nationaal Programma Preventie is dat de overheid en maatschappelijke partners samen in actie komen om het verschil te maken om de gezondheid in Nederland te verbeteren. Want het kan nog veel beter met onze gezondheid. Dat is nodig, aangezien het aantal chronisch zieken toeneemt en de gezondheidsverschillen tussen verschillende bevolkingsgroepen groot blijven. Nodig ook voor een vitale economie en vitale maatschappij. De overheid wil samen met scholen, bedrijven, zorgverleners, zorgverzekeraars en gemeenten en andere maatschappelijke organisaties het echte verschil maken en de onderlinge samenwerking versterken.

Tijdens de startconferentie komen uiteenlopende onderwerpen aan bod, van wijkaanpak tot gezonde schoolkantine, van duurzame inzetbaarheid op de werkvloer en het werken met een chronische ziekte tot samenwerking met zorgverzekeraars. Ondermeer Minister Edith Schippers (VWS), staatssecretaris Martin van Rijn (VWS), minister Lodewijk Asscher (SZW), staatssecretaris Sander Dekker, professor Alexander Rinnooy-Kan, oud-topschaatser Carl Verheijen zijn aanwezig. Er zijn workshops en korte presentaties om acties een stap verder te brengen en u te inspireren. U kunt in contact komen met onze programma-ambassadeurs. U kunt partner van het programma worden door een bijdrage te leveren met concrete plannen en activiteiten. En er is volop gelegenheid voor netwerken.

Kortom, een niet te missen moment voor iedereen die een vitaal Nederland van groot belang vindt. Het programma van de dag vindt u op de website www.allesisgezondheid.nl.