Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

ElkeDagBeter Award 2014

06 februari 2014
ElkeDagBeter Award 2014

Voor het tweede jaar organiseert MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de ElkeDagBeter Award, de award voor het bedrijf dat het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. Inschrijven kan tot 1 april 2014. De Award is onderdeel van de campagne ElkeDagBeter.nu.

Ondernemers die mee willen doen, vullen de ElkeDagBeterScan in op de campagnesite en geven hierin aan mee te willen dingen naar de award. Ze ontvangen dan direct een advies op maat en maken kans op een dag lang een gratis topcoach in hun bedrijf. De scan op de campagnesite geeft ondernemers in vijftien vragen en stellingen inzicht in hoe duurzaam het bedrijf met werknemers omgaat.

In 2013 ging de Award naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek. Ondernemer Henny de Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers." Uit handen van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontving De Haas de ElkeDagBeterAward op de Week van de Ondernemer 2013 in Utrecht. Volgens de jury was De Haas 'de absolute top' als het gaat om duurzame inzetbaarheid van werknemers.

De campagne ElkeDagBeter.nu van MKB-Nederland en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is gericht op duurzame inzetbaarheid van werknemers. Door vergrijzing ontstaat de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten. Om ook in de toekomst verzekerd zijn van goede werknemers, moeten ondernemers nú investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing.