Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

De Duurzame 101 Gelderland

12 februari 2014
De Duurzame 101 Gelderland

In het provinciehuis in Arnhem is maandag 10 februari het startsein gegeven voor het regionale netwerk duurzame inzetbaarheid in de provincie Gelderland. Dat is bijzonder, want Gelderland is de eerste provincie die – naast het Rijk – het onderwerp duurzame inzetbaarheid op deze manier hoog op de agenda zet. Lees hier een uitgebreid verslag van de bijeenkomst.

Ruim 150 Gelderse werkgevers waren aanwezig bij de startbijeenkomst van De Duurzame 101 Gelderland. Het netwerk is bedoeld om kennis en ervaringen te delen tussen werkgevers en om het thema verder te verspreiden in de provincie. Het initiatief vloeit voort uit het landelijke programma duurzame inzetbaarheid. Bij de aftrap van de bijeenkomst droeg het ministerie van SZW het stokje over aan gedeputeerde Jan Jacob van Dijk.

Ontwikkelaar van eiersorteer- en verpakkingsmachines Moba, Drukkerij Wedding en zorginstelling Pluryn zijn op de bijeenkomst benoemd tot ambassadeurs van het nieuwe netwerk. Zij zetten zich het komende half jaar samen met de regionale  mobiliteitscentra en de Platformen Onderwijs Arbeidsmarkt (POA’s) in voor verdere verspreiding van het thema duurzame inzetbaarheid binnen de provincie Gelderland. De Duurzame 101 Gelderland is een initiatief van de Provincie Gelderland, in samenwerking met VNO-NCW Midden en SBB Kenniscentra Beroepsonderwijs-Bedrijfsleven.

Voor meer informatie over het netwerk De Duurzame 101 Gelderland kunt u mailen naar duurzaaminzetbaar@vno-ncwmidden.nl.