Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Pay it Forward Live: goed voorbeeld doet volgen

18 februari 2014
Pay it Forward Live: goed voorbeeld doet volgen

Op 12 februari kwamen ruim 200 werkgevers bij elkaar bij de Baak in Driebergen om met elkaar in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid. De aanleiding voor het evenement is het succes van het initiatief Pay it Foward. In het Pay it forward netwerk zitten werkgevers die al veel ervaring hebben met dit onderwerp en die hun kennis en ervaring graag kosteloos doorgeven. Afgelopen maand in de 100ste match gemaakt.
 
Onder leiding van dagvoorzitter Arko van Brakel (directeur de Baak) kwamen verschillende werkgevers aan het woord. Kees Pater, directeur van koekjesbakkerij Veldt en tevens initiatiefnemer van Pay it Forward: ‘Het ministerie wil aandacht voor duurzame inzetbaarheid, maar ík weet echt wat ondernemers nodig hebben. Laat mij ze maar advies geven. En zo is Pay it Forward geboren’. Pater geeft tot slot nog een gouden tip aan de zaal: ‘Luister naar je medewerkers. Zij hebben de kennis die nodig is om problemen op te lossen.
 
Tex Gunning, CEO TNT Express, sluit zich daarbij aan. ‘Wees niet bang om je te verdiepen in je mensen. Zij maken het bedrijf, niet de machines.' Gunning betoogt verder dat werkgevers aandacht voor de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers niet als opgave moeten zien. ‘Zelfs vanuit opportunistisch oogpunt moet je daar aandacht voor hebben, het levert namelijk gewoon geld op. Hoe je dat doet? Zet eens op papier bij wat voor soort organisatie je zou willen werken. En vraag je daarna af of je zo’n organisatie of leidinggevende bent voor je medewerkers.'
 
Ook Harry van de Kraats (werkgeversvereniging AWVN), Michel van de Broek (Nissan), Marto Boes (het Kadaster) en Rik-Jan Modderkolk (Pon) overtuigen andere werkgevers van het belang van duurzame inzetbaarheid. Elk bedrijf is immers gebaat bij gemotiveerde en gelukkige medewerkers. Wil je ook gratis advies krijgen van één van de bedrijven uit het netwerk, meld je dan aan. Wil jouw je bedrijf voordragen voor het netwerk als één van de voorlopers en ben je zelf bereid om advies aan anderen te geven stuur dan een mail naar duurzameinzetbaarheid@bkb.nl.