Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Minister Asscher brengt bezoek aan Rijk Zwaan

24 februari 2014
Minister Asscher brengt bezoek aan Rijk Zwaan

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher heeft op 3 februari een bezoek gebracht aan Rijk Zwaan in De Lier. In de huidige arbeidsmarktverhoudingen gaat hetĀ zaadveredelingsbedrijf tegen de stroom in en biedt het zijn medewerkers een vast contract aan en dus baanzekerheid. De minister ondersteunt dit.

Bij het Lierse bedrijf waren ook vertegenwoordigers van Unilever en Nissan aanwezig. Ook deze bedrijven onderkennen de waarde van vast personeel en gingen hierover in gesprek met de minister. Zo vraagt Unilever in haar fabriek waar Unox producten worden geproduceerd, meer flexibiliteit van werknemers over de seizoenen heen. Hiertegenover staat wel een vast dienstverband.

Asscher streeft naar moderne arbeidsverhoudingen, samen met werkgevers en werknemers: "Rijk Zwaan en Unox zijn bedrijven die investeren in hun personeel, in Nederland actief zijn en winst maken. Volgens mij het beste bewijs dat je niet op het niveau van de Chinese salarissen hoeft te gaan zitten. Wij moeten in Nederland slimmer werken."