Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Praktische tips van werkgevers op duurzameinzetbaarheid.nl

12 oktober 2012
Praktische tips van werkgevers op duurzameinzetbaarheid.nl

Op 10 oktober kwamen zo’n 100 werkgevers die voorlopen op het gebied van duurzame inzetbaarheid bij elkaar in de Caballerofabriek in Den Haag. Tex Gunning, lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel bood op deze bijeenkomst het manifest “100 werkgevers over duurzame inzetbaarheid. En we werken nog lang en gelukkig” aan aan staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Vanaf mei 2012 organiseerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vier werkgeversbijeenkomsten. In totaal honderd toonaangevende bedrijven werden tijdens deze bijeenkomsten met elkaar in contact gebracht om ervaringen uit te wisselen en praktische handreikingen te ontwikkelen om ook andere werkgevers te helpen met de mobiliteit, gezondheid en scholing van hun werknemers. 

Op 10 oktober is daarmee de landelijke campagne over duurzame inzetbaarheid van start gegaan. “Als we met elkaar afspreken dat elk bedrijf hier aanwezig twee andere bedrijven leert over duurzame inzetbaarheid van mensen, en dat bedrijf doet hetzelfde bij twee andere bedrijven, enzovoort, dan kan dat tot een mooie olievlek leiden met de aanpak op duurzame inzetbaarheid,” zo riep voorloper Kees Pater van Koekjesbakkerij Veldt op tijdens de werkgeversbijeenkomst over duurzame inzetbaarheid. De oproep van Pater kreeg onmiddellijk steun van diverse werkgevers.