Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Noloc organiseert Dag van de Loopbaan

14 september 2014
Noloc organiseert Dag van de Loopbaan

Op zaterdag 27 september organiseert Noloc, beroepsvereniging voor loopbaanadviseurs, de Dag van de Loopbaan. Werknemers, werkgevers, werkzoekenden en studenten kunnen op deze dag advies vragen of een workshop volgen met betrekking tot hun loopbaanontwikkeling.

Loopbaanontwikkeling is een van de kernelementen van duurzame inzetbaarheid. Om zelf de regie te houden in je loopbaan en je waarde op de arbeidsmarkt te vergroten, zijn (zelf)kennis en ontwikkeling onmisbaar. Echter, niet iedereen heeft voldoende inzicht in de arbeidsmarkt. Of vindt het makkelijk om objectief naar zichzelf te kijken en dan belangrijke keuzes te maken over studie of loopbaan. Deze dingen kunnen op de Dag van de Loopbaan besproken worden.

Voorbeelden van andere onderwerpen die op deze dag aan bod kunnen komen zijn: van baan veranderen, loopbaanplanning, omgaan met lastige werksituaties en studie- en beroepskeuze. Ook kunnen deelnemers onder andere leren netwerken en meer inzicht krijgen in het inzetten van Social Media, zoals LinkedIn.

Op 27 september zullen alle loopbaanprofessionals hun deuren open zetten voor alle geïnteresseerden. Rondom 8 concrete loopbaan gerelateerde vraagstukken kan men via de campagne website een afspraak maken met een loopbaan professional in de buurt. Meer informatie kunt u vinden op www.dagvandeloopbaan.nl.