Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

5 miljoen voor duurzame inzetbaarheid in het MKB

14 september 2014
5 miljoen voor duurzame inzetbaarheid in het MKB

Minister Asscher stelt de komende vier jaar een bedrag van 5 miljoen euro beschikbaar aan MKB-Nederland om duurzame inzetbaarheid van werknemers in het midden-en kleinbedrijf te stimuleren. Samen met de voorzitter van MKB-Nederland, Michaƫl van Straalen, tekende Asscher daarvoor op maandag 8 september in Rotterdam een intentieverklaring.

Plaats van handeling was het bedrijf Coolblue, een jong, snelgroeiend webbedrijf in consumenten elektronica. Voor deze locatie was gekozen omdat binnen dit bedrijf wederzijdse betrokkenheid, flexibiliteit en talentontwikkeling van medewerkers centraal staan. Dit bedrijf probeert goed en aantrekkelijk werkgeverschap te combineren met groei van het bedrijf.

De minister gaf aan dat het belang van duurzame inzetbaarheid voor al is om de mensen die in het bedrijf werken, te laten groeien. Bedrijven op hun beurt moeten het hebben van de waarde die medewerkers meebrengen. Dan volgt de groei vanzelf. Het verspreiden van de voordelen van duurzame inzetbaarheid werkt beter als bedrijven het estafettestokje aan elkaar doorgeven. MKB-NL zal daarom de komende vier jaar een voortrekkersrol vervullen om bedrijven te ondersteunen het ontwikkelen van hun eigen activiteiten op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Het streven is dat in vier jaar tijd duizend bedrijven samen met de medewerkers hun eigen duurzame inzetbaarheid beleid hebben ontwikkeld en ingevoerd.