Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Aan de slag!

07 november 2014
Aan de slag!

Zelf in gesprek over werkstress? Weten wat investeren in de preventie van werkstress oplevert? Hiervoor zijn een aantal handige tools beschikbaar.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met FNV Formaat en SBI een Gespreksleidraad ontwikkeld. Met de gespreksleidraad zet je het thema werkstress op de agenda en leer je van elkaar. Ook ontstaat inzicht en kunnen eventuele problemen worden voorkomen. De gespreksleidraad is hier te downloaden.

Daarnaast is er een speciale KoersKaart Van werkstress naar werkplezier ontwikkeld. De KoersKaart is tot stand gekomen met steun van Philips, Rijkswaterstaat, Prof. dr. Willem van Rhenen (Nyenrode, Arboned), Prof. dr. Aukje Nauta (Universiteit van Amsterdam, Factor Vijf) en Cristel van de Ven (Factor Vijf). U kunt de Koerskaart Van werkstress naar werkplezier hier downloaden en afdrukken op A0.

Ook zijn er een viertal business cases ontwikkeld op het gebied van werkstress. Aan de hand van het verhaal van de werkgever, de werknemer en een kosten-baten analyse laten Achmea, Het Amphia Ziekenhuis, EY en Schuberg Philis zien dat investeren in het aanpakken van werkstress loont.