Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Zes business cases duurzame inzetbaarheid en werkstress

12 december 2014
Zes business cases duurzame inzetbaarheid en werkstress

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een zestal business cases laten ontwikkelen op het gebied van duurzame inzetbaarheid en werkstress. Aan de hand van het verhaal van de werkgever, de werknemer en een kosten-baten analyse laten Achmea, het Amphia Ziekenhuis, EY, IG&H Consulting en Interim, Schuberg Philis en Tony’s Chocolonely zien dat investeren in duurzame inzetbaarheid en de preventie van werkstress loont.

Zo blijkt uit de business cases dat het ziekteverzuim van EY in 3 jaar tijd van 3,4% naar 3,1% is gedaald. De afname van 0,1% levert hen jaarlijks een besparing op van ongeveer 200 duizend euro aan verzuimkosten.

Een ander voorbeeld dat van IG&H Consulting en Interim. Er werd geïnvesteerd in onder andere leiderschapstrainingen, mentale begeleiding en diverse sportactiviteiten. Dat levert zowel een hoge medewerkerstevredenheid als een hoge klanttevredenheid op.

Schuberg Philis herinvesteert jaarlijks ongeveer een kwart van de winst in het welzijn van de medewerkers en hun gezin en dit levert een klantaanbevelingsscore van 100% op en daarnaast een zeer laag ziekteverzuim van 0,9% in 2013. In de ICT-sector lag het gemiddelde op 3,8%.

Klik hier voor de business cases.