Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Pay it Forward match Kees Pater & Peter de Kruyf – het vervolg

05 december 2012

De eerste Pay it Forward-ontmoeting tussen ‘mentor-werkgever’ Kees Pater van Koekjesbakkerij Veldt en ambachtsbakker Peter de Kruyf op 6 november heeft al een stevig vervolg gekregen. Inzet is om binnen de ambachtsbakkerij en bakkerswinkels van De Kruyf een verandering in gang te zetten ten gunste van het bedrijf en de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. We volgen de activiteiten via deze nieuwsbrief en website.

Na het gesprek met Kees Pater - de bedenker van het idee om de kennis van duurzame inzetbaarheid van ondernemer naar ondernemer door te geven, heeft Peter de Kruyf een afspraak gemaakt met Syntens. Syntens ondersteunt MKB-bedrijven op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid en zet daarbij onder meer een ‘bouwstenenscan’ in. José van Gerven van Syntens heeft de ambachtsbakker ook op het spoor gezet van het boek ‘Voetballend Ondernemen’ van Benno Schildkamp. Schildkamp is mede-eigenaar van Foodconnect, één van de slimste bedrijven volgens Syntens. De ambachtsbakker heeft dit boek gelezen en past de voetbalmetafoor nu ook toe op zijn eigen bedrijf: hij wil meer als coach werken.

Een dag na de afspraak met Syntens is De Kruyf met één van zijn filiaalhoudsters bij het middagprogramma van de Energiedag geweest. Op die dag laten slimme ondernemers zien hoe ze nieuw organiseren in een veranderende economie. Daar trof hij opnieuw zijn ‘mentorwerkgever’ Kees Pater. Beiden hebben toen gesproken met Schildkamp over Schildkamps ‘Stadion als Spiegel'-model. Een uniek en praktisch organisatiemodel waarin de organisatie als voetbalclub wordt gepositioneerd, en collega’s op of langs het veld staan en klanten op de tribune zitten.

Het is nu een drukke tijd in de ambachtsbakkerij. De Kruyf heeft een samenvatting gemaakt van de resultaten van de bouwstenenscan van Syntens en gaat dat bespreken met zijn medewerkers. In januari krijgt dit een vervolg: dan gaan De Kruyf, Pater en Syntens met zijn drieën rond de tafel om de aanpak verder vorm te geven. Wij houden u op de hoogte.