Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Pon en Wegener sluiten zich aan

05 december 2012

Er hebben zich weer twee bedrijven aangesloten bij Duurzame Inzetbaarheid. Uitgeverij Koninklijke Wegener en autobedrijf Pon zijn twee bedrijven die duurzame inzetbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo focust Wegener op de ontwikkeling van haar medewerkers en wil Pon in 2015 het gezondste bedrijf van Nederland zijn. Het aantal bedrijven dat werk maakt van Duurzame Inzetbaarheid en dat actief wil uitdragen groeit en groeit.

Om de duurzame inzetbaarheid te verbeteren heeft de Koninklijke Wegener voor iedere werknemer een persoonlijk ontwikkelbudget ingesteld. De besteding van dit budget loopt via de loopbaanwinkel en er is geen fiat nodig van bijvoorbeeld een leidinggevende. Hierdoor zijn medewerkers en managers meer bereid investeringen te doen - in tijd en geld - ten bate van blijvende inzetbaarheid van een ieder.

Autobedrijf Pon heeft zich als doel gesteld om in 2015 het gezondste bedrijf van Nederland te zijn. Om dit te bereiken heeft Pon integraal gezondheidsprogramma ontworpen, dat gestoeld is op drie pijlers; Fit worden, Fit blijven en Fit zijn. Hiervoor is een providerboog ingesteld, variƫrend van bedrijfsartsen tot wielertrainers en medisch specialisten en mental coaches. Elke provider wordt uitgenodigd topzorg voor de medewerkers te leveren, omdat Pon van mening is dat alleen met topzorg voor hun mensen, ook hun klanten met topzorg worden behandeld. Door veel aandacht aan communicatie te besteden is Pon in staat om onze spraakmakende programma's zichtbaar te maken. Pons laatste ontwikkeling is het sportplatform, waar sport en bewegen centraal staat. In de afgelopen drie maanden hebben 1.100 deelnemers zich aangemeld op dit platform.