Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Siemens maakt het onderscheid met mensen

28 januari 2013
Siemens maakt het onderscheid met mensen

Werkgevers die vooroplopen op het gebied van duurzame inzetbaarheid geven binnen het project Pay it Forward kosteloos hun kennis en ervaring door aan bedrijven en organisaties die ook hun werknemers vakbekwaam, gezond en gemotiveerd willen houden. Siemens is een van de bedrijven die zijn kennis doorgeeft.

Op 16 januari ontmoet Jolanda Veludo van Zicht risico- en verzekeringsadviseurs op het hoofdkantoor van Siemens in Den Haag Wouter Vlasblom, directeur HR Siemens. Veludo wil graag meer te weten te komen over de initiatieven die binnen Siemens ontplooid zijn op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Bij Zicht is men in 2011 voorzichtig begonnen met het stimuleren van de vitaliteit, flexibiliteit en betrokkenheid van het personeel. Men wil echter meer actie ondernemen en daarom is Veludo per 1 januari 2013 aangesteld als HR-manager duurzame inzetbaarheid. “Ik hoorde over het Pay it Forward-initiatief en heb me gelijk opgegeven. Ik mag vormgeven aan een mooi initiatief binnen Zicht en leer graag van de ervaringen van bedrijven die daar al langer actief aan werken. Ik ben dan ook erg benieuwd hoe Siemens vorm geeft aan duurzame inzetbaarheid."

Wouter Vlasbom, Directeur HR Siemens Nederland komt net terug van Fit 20, het speciale fitnessprogramma van Siemens. “Dan ben je 20 minuten heel gericht bezig, je maakt een kort circuit met een persoonlijke begeleider. Dat geeft een heel positief effect! Ik doe dat één keer in de week.” Siemens steunt medewerkers die naar de sportschool gaan, ze krijgen daar een bijdrage voor, het is een van de uitwerkingen van het duurzame-inzetbaarheidbeleid.

Vlasblom benadrukt dat werken aan duurzame inzetbaarheid niet iets is wat je zomaar ‘eventjes’ doet. Het is een langdurige lijn in de bedrijfsvoering. “Duidelijkheid, consistentie en aandacht voor de mens, dat moet steeds voorop staan." Siemens heeft dit beleid al erg lang en ervaart vele voordelen hiervan. Het ziekteverzuim bij Siemens is 2%. En omdat er een grote jobrotation is binnen het bedrijf, is het werk afwisselend en uitdagend en blijven medewerkers geïnteresseerd en gemotiveerd.

Jolanda Veludo kwam naar Siemens om te onderzoeken of elementen van de succesvolle aanpak van Siemens ook op Zicht van toepassing kunnen zijn om haar medewerkers duurzaam inzetbaar te maken. Vlasblom heeft nog wel een tip: “Kies voor een eenduidige aanpak die gedragen wordt door het management. Begin met een pilot op één kantoor, dan kun je ook aantonen dat aandacht voor duurzame inzetbaarheid loont en daarmee creëer je een groter draagvlak.” Op de vraag wat te doen met een beperkt budget antwoord Vlasblom resoluut: "Als je alleen al kijkt naar onze verzuimcijfers, is het de investering waard."

Veludo neemt afscheid met een belofte: “Als ik verder ben, dan kom ik terug om te bespreken hoe het gaat”. Vlasblom, die zichzelf een trotse HR professional noemt, geeft aan dat bij Siemens de deur altijd open staat.

Jolanda Veludo werkt bij Zicht risico- en verzekeringsadviseurs. Zicht is een financiële dienstverlener en bestaat meer dan 100 jaar en is onderdeel van dezelfde groep als Nationale Nederlanden. Zicht heeft ruim 650 werknemers in dienst.

Wouter Vlasblom is HR directeur bij Siemens. In Nederland is Siemens al vanaf 1879 actief. Met ruim 3000 medewerkers behoort de Siemens Groep tot de grootste ondernemingen op elektrotechnisch en technologisch gebied in ons land.