Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Shell inspireert GGD Zaanstreek Waterland

13 februari 2013
Shell inspireert GGD Zaanstreek Waterland

Werkgevers die vooroplopen op het gebied van duurzame inzetbaarheid geven binnen het project Pay it Forward kosteloos hun kennis en ervaring door aan bedrijven en organisaties die ook hun werknemers vakbekwaam, gezond en gemotiveerd willen houden. Shell is een van de bedrijven die zijn kennis doorgeeft.

Op 23 januari schuift Johan Detering, directeur van GGD Zaanstreek Waterland, aan tafel bij Rijkwessel de Valk, hoofd medische dienst bij Shell. Detering heeft op een groot congres over duurzame inzetbaarheid De Valk horen praten over het Resilience programma dat bij Shell geïmplementeerd is. Resilience is het vermogen om terug te veren na en te leren van tegenslagen of momenten of periodes van erg grote druk. Iedereen bezit deze eigenschap en Shell vindt het belangrijk om medewerkers te leren hoe zij door middel van overtuiging, strategie en een positieve instelling, stress kunnen voorkomen.  

Johan Detering raakte geïnspireerd door het Resilience programma en wil graag weten hoe hij een dergelijk programma door kan voeren bij de GGD Zaanstreek Waterland. Wilt u meer lezen over de ontmoeting dan kunt u hier het hele verslag terug lezen. Wilt u meedoen aan Pay it Forward of wilt u meer informatie, dan klikt u hier.