Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

MKB-Nederland organiseert regionale bijeenkomsten over duurzame inzetbaarheid werknemers

21 februari 2013
MKB-Nederland organiseert regionale bijeenkomsten over duurzame inzetbaarheid werknemers

MKB-Nederland organiseert samen met mkb-branche en lokale ondernemersorganisaties bijeenkomsten over duurzame inzetbaarheid van werknemers. Wilt u weten of er mogelijkheden bestaan voor een bijeenkomst van uw brancheorganisaties of lokale ondernemersvereniging? Neem dan contact op met het Elke dag Beter team, via elkedagbeter@mkb.nl. 

Sinds oktober 2012 geeft MKB-Nederland door heel het land workshops en inspiratiesessies om ondernemers bewust te maken van het belang van duurzame inzetbaarheid van werknemers. De bijeenkomsten maken onderdeel uit van het project DI onder de noemer Elkedagbeter.

Tijdens de bijeenkomsten staan onderwerpen als gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid centraal. Praktijkgerichte voorbeelden en verhalen worden ingezet om het beste uit een onderneming en de medewerkers te halen. Wat levert duurzame inzetbaarheid een ondernemer op? Bijvoorbeeld grotere betrokkenheid, minder ziekteverzuim en kosten. Door ook scholing in een onderneming te stimuleren, kunnen werknemers zich ontwikkelen waardoor ze breder inzetbaar zijn. Dat is als ondernemer financieel aantrekkelijk, aangezien werknemers omscholen vaak goedkoper is dan nieuwe werknemers werven.

Hieronder is een overzicht te zien van de bijeenkomsten:

4 maart - Deventer - Bijeenkomst Deventer

11 maart - Eindhoven - Regiobijeenkomst Eindhoven (www.mkbbrabant.nl)

12 maart - Groningen - MKB Ondernemersbijeenkomst Groningen (www.mkbondernemersavond.nl)

12 maart - Wageningen - Bijeenkomst SOL, Levensmiddelenindustrie) (www.sol-online.nl/nieuws/89-conferentie-elke-dag-beter-in-de-levensmiddelenindustrie.html)

18 maart - Breda - Regiobijeenkomst Breda (www.mkbbrabant.nl)

19 maart - Nijmegen - Regiobijeenkomst Nijmegen

9 april - Utrecht - Werkconferentie duurzame inzetbaarheid voor branches (Week van de Ondernemer)

18 april - Voorst - Regiobijeenkomst Voorst

7 mei - Leeuwarden - Regiobijeenkomst Noord