Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Mensen maken de bank

25 maart 2013
Mensen maken de bank

Op 21 maart opende Rabobank de deuren om advies en ervaring door te geven aan ruim tien geïnteresseerde HR professionals van andere bedrijven. Dit vond plaats op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht tijdens een in-house seminar over duurzame inzetbaarheid.

De Rabobank heeft een groot instrumentarium om haar personeel duurzaam inzetbaar te krijgen en te houden, maar de grootste tip is om te beginnen met een open en eerlijk gesprek met de medewerker. Een gesprek is de basis voor alle volgende stappen. “Mensen maken de bank”, aldus Leon Haver van Rabobank Alblasserwaard. “Inzetbaarheid is dan ook een wederzijdse verplichting van de werknemer én de werkgever”. 

Annemiek Schilder, beleidsadviseur bij de Rabobank, benadrukt dat de visie op duurzame inzetbaarheid niet tijdelijk is. “Het is een manier van kijken naar verantwoordelijkheid en van blijvend aan het werk zijn”.

De deelnemers zijn duidelijk onder de indruk van de integrale aanpak van de Rabobank en hoewel niet elke HR professional over de middelen van de Rabobank beschikt, wil iedereen binnen het eigen bedrijf met duurzame inzetbaarheid aan de slag. “Wij willen ons personeel begeleiden om een gezonder, vitaler en gelukkiger leven te hebben”, aldus één van de deelnemers.

Werkgevers die voorlopen op het gebied van duurzame inzetbaarheid geven binnen het project Pay it Forward kosteloos hun kennis en ervaring door aan bedrijven en organisaties die ook hun werknemers vakbekwaam, gezond en gemotiveerd willen houden. Rabobank is een van de bedrijven die kennis doorgeeft.  Houd de website in de gaten voor een volledig verslag van deze ontmoeting.

Wilt u zelf meedoen aan Pay it Forward of wilt u meer informatie, klik dan hier.