Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Hoe zet ik mijn werknemers duurzaam in?

11 oktober 2012
Hoe zet ik mijn werknemers duurzaam in?

De bijeenkomst over ‘Slim Werken’ richtte zich op ‘van-werk-naar-werk-mobiliteit’ en op de inzetbaarheid van de medewerkers die binnen een bedrijf behouden blijven. Over dit laatste onderwerp sprak Tex Gunning, lid van Raad van Bestuur van AkzoNobel. Gunning opende de werkgeversbijeenkomst met een keynote speech waarin vooral aandacht was voor de inzetbaarheid van bestaand personeel. Hij gaf aan dat het de taak van de werkgever is om een werksfeer te creëren waarin medewerkers geprikkeld worden om optimaal te presteren. Zo kun je meer uit mensen halen dan je denkt: “Happy cows give more milk.” 

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen 150 werkgevers en adviseurs uit de grafimedia-en timmerbranche samen op deze geanimeerde werkgeversbijeenkomst. Zij spraken over duurzame inzetbaarheid als oplossing voor het verwachte tekort aan goed geschoolde arbeidskrachten. Naast lezingen en workshops waren er informatiestands en was er een netwerkborrel. Er werden praktische tips en handelingsperspectieven uitgewisseld over het oplossen van deze problemen middels het werken aan duurzame inzetbaarheid. 

“Anders kijken en anders doen levert verandering op met perspectief.” Dit zei Jaap Jongejan, voormalig voorzitter CNV Vakmensen.