Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Breng de kwaliteiten van je werknemer in kaart – hoe (EVC) kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid

18 april 2013
Breng de kwaliteiten van je werknemer in kaart – hoe (EVC) kan bijdragen aan duurzame inzetbaarheid

Ontwikkeling is één van de vijf succesfactoren voor duurzame inzetbaarheid. Erkennen van Verworven Competenties kan een belangrijke rol spelen bij die voortdurende ontwikkeling van werknemers. Op 4 april 2013 kwamen diverse betrokkenen bij het thema Leren en Werken bijeen om zich te laten inspireren door drie praktijkvoorbeelden. Joke Bergshoeff (A+O-fonds Nederlandse Gemeenten), Werner Free Bos (Rabobank Zuidwest Brabant) en Henry de Groot (Stichting A+O Metalektro) laten zien wat de mogelijkheden en opbrengsten zijn van EVC. Want als je werknemers door EVC weten wat ze waard zijn, komen ze eerder in beweging, blijven ze zich ontwikkelen, hebben ze meer zelfvertrouwen en gaat de kwaliteit van het werk omhoog.

Met drie inspirerende voorbeelden uit de praktijk maakten de drie gastsprekers tijdens deze bijeenkomst inzichtelijk waar de uitdagingen en de kansen van EVC liggen, zowel voor werkgevers, werknemers en leerwerkloketten.

EVC zet ambtenaar in beweging

EVC-deskundige Joke Bergshoeff heeft in opdracht van het A+O-fonds van Nederlandse Gemeenten onderzoek gedaan naar de ervaringen binnen Nederlandse gemeentes met EVC. Uit de praktijk blijkt dat ambtenaren met EVC sneller hun mbo- en hbo-diploma’s behalen, trotser zijn en meer zelfvertrouwen krijgen. Bovendien kwalificeerden medewerkers zich voor nieuwe functies en ging de kwaliteit van het werk omhoog.  Voor de grote groep medewerkers in de buitendienst is bijvoorbeeld gebleken dat EVC hun kansen en inzetbaarheid kan vergroten.

Voor een succesvolle toepassing van EVC is het belangrijk dat er samengewerkt wordt met kwalitatief hoogwaardige EVC- aanbieders. Om het gebruik van EVC verder te stimuleren is daarom het project EVC-hofleveranciers gestart waarbij voorkeursleveranciers van EVC ‘in de etalage’ worden gezet. Op basis van de ervaringen pleit Bergshoeff ervoor om EVC niet als los hulpmiddel in te zetten, maar om het, in combinatie met andere HR-instrumenten die mobiliteit kunnen bevorderen, in te bedden in adviezen op maat voor gemeenten.

Voor de andere twee voorbeelden, van Rabobank en Stichting A+O Metalektro, kunt u het verslag van de bijeenkomst downloaden.