Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Eigen EVC-portal voor medewerkers wooncorporaties

08 mei 2013
Eigen EVC-portal voor medewerkers wooncorporaties

De stichting Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties (FLOW) ontwikkelde een eigen EVC-portal voor medewerkers. Directeur Bob Kempink en projectleider Judith Barneveld van adviesbureau FCTB vertellen over de totstandkoming en het nut van deze portal

Wat doet FLOW?
FLOW is sinds 1989 het scholings- en ontwikkelingsfonds voor alle woningcorporaties in Nederland. In de branche zijn zo’n 29.500 mensen werkzaam bij 395 corporaties. Bob Kempink: “FLOW geeft een impuls aan het vernieuwen en verder ontwikkelen van de corporatiebranche. Dit doen we door de kennis en opleiding van corporatiemedewerkers te bevorderen en de arbeidsomstandigheden te verbeteren. Ook ontwikkelen we instrumenten voor werkgevers  en doen we onderzoek.” 

Hoe past EVC in de activiteiten van FLOW?
Bob Kempink: ”Corporaties hebben te maken met ontwikkelingen die drastische gevolgen hebben voor hun organisatie. Denk aan de lagere financiële spankracht door belastingen en een inzakkende koopmarkt. Ook verlangen klanten meer kwaliteit en stelt de politiek eisen aan de prestaties van corporaties. Corporaties hebben behoefte aan een flexibel personeelsbestand. Dat heeft effect op de organisatie en vraagt om een actief personeelsbeleid. We initiëren projecten waardoor werkgevers worden ondersteund bij het inspelen op die ontwikkelingen." Zo is voor de werkgevers een strategisch ontwikkelingsplan en een talentenmonitor ontwikkeld.Voor werknemers is een loopbaanwijzer ontwikkeld. Deze worden aangeboden op FLOW WEP: het FLOW Employability Portal. En de FLOW Education Portal biedt een overzicht van alle opleidingen die relevant zijn voor de branche. De EVC-portal is de derde loot aan de stam met portals op het gebied van mobiliteit. De sector vindt het belangrijk dat mensen in beweging komen en EVC is een instrument dat daar goed bij past. Het restant van het interview is te lezen via de volgende link.