Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Minister Lodewijk Asscher reikt bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ uit

29 mei 2013
Minister Lodewijk Asscher reikt bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ uit

Tijdens zijn werkbezoek aan Marine Service Noord in Hoogezand heeft Minister Asscher op 29 mei het eerste exemplaar van de bloemlezing ‘Fluitend naar je werk’ uitgereikt aan Geert Geersing, 2e pijpfitter. "Het verhaal van Geert Geersing maakt duidelijk dat het loont om initiatief te nemen", vertelde Asscher bij de overhandiging.

Geersing is een van de honderd werknemers die de Minister en zijn medewerkers hebben gesproken over hoe je goed, gezond en gemotiveerd aan het werk kan blijven. Geersing werkte 36 jaar als drukker voor hij opeens door een reorganisatie zonder werk zat. Hoewel het UWV somber was over zijn vooruitzichten, zat Geert niet bij de pakken neer. Dankzij zijn eigen initiatief en de goede begeleiding van mobiliteitscentrum C3, die ook zijn gezin bij het proces betrok, kreeg Geersing de handvatten die hij enkel nog hoefde te grijpen. In de drie maanden dat hij via een werk-naar-werk traject werd doorbetaald meldde hij zich bij het metaalbedrijf om drie maanden gratis voor hen te werken. Dit resulteerde uiteindelijk in een contract, waardoor hij nu naar volle tevredenheid als 2e pijpfitter werkt. 

Naar aanleiding van de gesprekken met Geersing en 99 andere werknemers is een bloemlezing samengesteld om andere werkgevers en werknemers te inspireren. De conclusie op basis van de honderd gesprekken: houd zelf de regie over je loopbaan, neem zelf het initiatief en pak kansen die zich voordoen. Met een beetje steun van je werkgever blijf je dan fluitend naar je werk gaan!