Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

PostNL deelt kennis via Pay it Forward

31 mei 2013
PostNL deelt kennis via Pay it Forward

Goed voorbeeld doet goed volgen. Daarom heeft PostNL, als voorloper op het gebied van vrijwillige van-werk-naar-werk bemiddeling duurzame inzetbaarheid, zich aangesloten bij Pay it forward. Hun kennis en ervaring op dit gebied geven zij via dit initiatief kosteloos door aan geïnteresseerde bedrijven en organisaties.

In 2012 en 2013 wordt PostNL ingrijpend veranderd. Als gevolg van digitaliseringen en concurrentie moet het bedrijf innoveren. PostNL bouwt aan een organisatie die flexibeler en efficiënter is. Helaas betekent dit ook dat het bedrijf afscheid moet nemen van personeel met goede kwaliteiten. PostNL heeft daarom een eigen mobiliteitsorganisatie opgezet genaamd Mobility. Het programma helpt medewerkers bij het vinden van een andere baan door middel van het aanbieden van sollicitatietrainingen en opleidingen. Op deze manier heeft het bedrijf inmiddels 7000 mensen succesvol begeleid naar een baan buiten het bedrijf. 

PostNL wil haar opgedane kennis over het begeleiden van personeel naar ander werk graag delen met andere bedrijven en sluit zich daarom aan bij het initiatief Pay it Forward. Inmiddels geven nu ruim 30 bedrijven gratis advies op het gebied van duurzame inzetbaarheid en hebben er al 40 bedrijven gebruik gemaakt van dit aanbod. Wilt u gratis advies van PostNL dan kunt u zich hier aanmelden. Voor een overzicht van alle bedrijven die meedoen kunt u hier kijken.