Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Bakkerij Veldt presenteert gezond koekje aan OR-leden

13 september 2013
Bakkerij Veldt presenteert gezond koekje aan OR-leden

Koekjesbakkerij Veldt heeft een gezond koekje ontwikkeld. In dit koekje is geen meel en boter verwerkt, maar voedingsstoffen waardoor je langdurig energie krijgt. De zogenaamde suikerdip, waardoor mensen gaan snoepen, wordt tegengegaan. De koek levert energie zonder dat het gewichtstoename veroorzaakt. Daarom is het koekje geschikt voor iedereen; van topsporter tot schoolgaand kind.

Directeur Kees Pater kwam op een congres in contact met een gezondheidsmanager uit het netwerk van bedrijven die investeren in de duurzame inzetbaarheid van de medewerkers. Ter plekke werd het idee voor het gezonde koekje voor de medewerkers van de bedrijven bedacht. Op dat moment is een bijzondere samenwerking geboren. De koek is een alternatief voor de vele ongezonde tussendoortjes. Op 10 september presenteerde koekjesbakker Kees Pater het koekje ‘Energy for All’ op het congres ‘Beter werken, langer werken’ voor ruim 380 OR-leden.

Koekjesbakkerij Veldt wil een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. De bakkerij doet dat al op de eigen werkvloer met het programma Regie in eigen hand. De directie heeft de regie aan de medewerkers gegeven en dat resulteerde in een toename van de productiviteit van 25%. In 2011 heeft dat de koekjesbakkerij de titel Slimste bedrijf van Nederland opgeleverd. Directeur Kees Pater is daarnaast de initiatiefnemer van het project Pay it Forward, waarbij voorlopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid hun kennis en ervaring doorgeven aan andere bedrijven. Maar het bedrijf gaat verder en kan nu de eigen werknemers een gezond tussendoortje aanbieden.