Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Duurzame inzetbaarheidsvoorloper KLM winnaar ‘Beste Werkgevers Award’

09 oktober 2013
Duurzame inzetbaarheidsvoorloper KLM winnaar ‘Beste Werkgevers Award’

KLM Royal Dutch Airlines, één van de voorlopende organisaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid, won gister in het Amsterdamse DeLaMar Theater de award ‘Beste Werkgever 2013’. De prijs werd uitgereikt door Effectory en Intermediair die in een jaarlijks onderzoek meer dan 200.000 medewerkers ruim 250 werkgevers laten beoordelen. KLM werd geroemd om de ruimte die zij haar werkgevers geeft om zelf verantwoordelijkheid en beslissingen te nemen.

Wim Kooijman van KLM vertelde eerder al in een tweegesprek met Godfried Barnasconi over duurzame inzetbaarheid dat KLM ten alle tijden probeert ‘De blauwe familie bij elkaar te houden’, maar dat ze in ruil daarvoor wel flexibele medewerkers verwachten. Door mensen te betrekken bij hun mogelijkheden binnen de organisatie raken zij ook meer betrokken bij KLM. ‘En betrokken medewerkers zijn meer gemotiveerd om een extra stap te zetten voor de klant’, zo gaf HR Directeur bij KLM Aart Slagt aan, na het winnen van de award. 

Een andere voorlopende organisatie op het gebied van duurzame inzetbaarheid, Stichting Buurtzorg Nederland, won dit jaar de tweede prijs bij de uitreiking van de awards. In 2012 namen zij nog de eerste prijs in ontvangst. 

Meer weten? In dit filmpje vertellen werknemers over de KLM als werkgever. Ook deelt KLM op 17 oktober bij de bijeenkomst ‘Flexibel én duurzaam aan de slag: win-win voor werkgever en werknemer?’ in de Broodfabriek in Rijswijk haar ervaring over het flexibel inzetten van medewerkers met geïnteresseerde werkgevers.