Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

Terug naar overzicht

Start werknemerscampagne

07 november 2013
Start werknemerscampagne

Op 17 oktober lanceerde minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne ‘Neem jij initiatief op je werk?’. Dit gebeurde tijdens de bijeenkomst over flexibel én duurzaam werken. Na de campagne gericht op werkgevers, worden nu werknemers aangesproken. Op de website http://werknemers.duurzameinzetbaarheid.nl staan tips en adviezen over hoe je op een goede manier tot je pensioen aan het werk te blijven. 

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil met het project werknemers stimuleren te investeren in hun eigen duurzame inzetbaarheid. Zo blijven werknemers flexibel inzetbaar bij verschillende organisaties, zijn ze gemotiveerd en gezond. Zeker in tijden waarin zelfs vaste banen onder druk staan, is het voor elke werknemer belangrijk om een goed, gezond en aantrekkelijk profiel te hebben én te houden. Op de website kunnen werknemers zichzelf testen, staan praktische tips en worden de ervaringen van andere werknemers gedeeld.

In economisch moeilijke tijden raken meer mensen hun baan kwijt. Dorette Daanen (50) kan hierover meepraten. De drukkerij waar zij werkte ging failliet en Dorette verloor haar baan. Een moeilijke en pijnlijk tijd volgde, maar ze besloot al snel de knop om te zetten: ‘Ik ben gaan solliciteren en heb mij ingeschreven bij een uitzendbureau en bij een mobiliteitscentrum. Ik heb veel aan hen te danken. Zo heb ik daar een tweedaagse workshop gevolgd waarin we actief met een groep hebben gepraat over het verlies van onze baan. Je kunt namelijk niet aan iets nieuws beginnen als je het andere nog niet geheel hebt afgesloten. Het was emotioneel, maar ik ben mentaal sterker van geworden. Ik zou het iedereen aanraden zo’n kans te grijpen.’ Dorette zag kansen en greep die met beide handen aan. Momenteel is ze met veel plezier aan de slag op de crediteurenadministratie van Telfort Zakelijk. Dorette heeft ook een tip voor anderen: ‘Maak gebruik van de middelen die je ter beschikking gesteld worden en ben er zuinig op!’

Lees het verhaal van Dorette en andere inspirerende verhalen op de website.