Onderdeel van duurzameinzetbaarheid

interview

De schijf
van vijf

100 Bedrijven investeerden al in duurzame inzetbaarheid en formuleerden 5 succesfactoren zodat werkgevers en werknemers er maximaal van profiteren. De schijf van 5. Hieronder lees je wat deze factoren zijn aan de hand gesprekken tussen ondernemers en handige tips.

download ons Manifest

betrokkenheid

Geef medewerkers de ruimte en verantwoordelijkheid om hun vakmanschap uit te oefenen en daarmee een waardevolle bijdrage te leveren. Mensen die echt zin hebben in hun werk, leveren betere prestaties en zijn minder vaak ziek.

gezondheid

Maak uw medewerkers bewust van het belang van hun gezondheid en stimuleer en gezondere levensstijl. Faciliteer hen bij sporten, gezond leven en stoppen met roken.

ontwikkeling

Bied uw werknemers mogelijkheden tot ontwikkeling. Hiermee vergroten zij hun flexibiliteit en aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt en vergroot u het vermogen van uw organisatie om in te spelen op verandering in de markt.

organisatie

Faciliteer medewerkers door een goede organisatie van het werk. Leidinggevenden ondersteunen de medewerkers, zodat zij optimaal hun werk kunnen doen.

APK

Onderzoek periodiek hoe het ervoor staat met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers. Gebruik het onderzoek als aanleiding om het gesprek aan te gaan over de loopbaan, ontwikkeling en gezondheid.

Betrokkenheid
Gezondheid
Ontwikkeling

Werkgevers in gesprek over ontwikkeling

"Neem de verantwoordelijkheid voor je eigen mensen"

Godfried Barnasconi Kadaster in gesprek met
Wim Kooijman KLM

Op bezoek bij KLM

KLM investeert in de ontwikkeling van haar medewerkers, onder andere door gedwongen reorganisatie.

Organisatie
APK